رواق شیخ طوسی (رحمه الله علیه)

رواق شیخ طوسی (رحمه الله علیه)

رواق شیخ طوسی (رحمه الله علیه) در ضلع غربی حرم مطهر واقع شده است. ورودی این رواق در وسط بست شیخ طوسی (رحمه الله علیه) قرار گرفته است.

شیخ طوسی کیست؟

پس از شیخ مفید رهبری دین و پیشوائی مذهب به درخشنده ترین چهره های علمی و بارزترین شاگردان شیخ مفید سید مرتضی (علم الهدی) انتقال یافت. شیخ طوسی این فرصت را نیز غنیمت شمرده و ملازمت این استاد را بر خود لازم دانسته از محضر مقدس این دریای بیکران بیشترین بهره را گرفت و استاد نیز به او عنایتی شایان داشت و او را مقدم بردیگر شاگردانش می دانست. این ملازمت بیست و سه سال بطول انجامید تا اینکه این استاد عالیقدر نیز وفاتی یافت.

آن روز دیگر در آسمان علم و فضیلت درخشنده تر و نورانی تر از شیخ طوسی وجود نداشت، لذا پرچم رهبری مسلمین را این بزرگوار بدست گرفت، منزلش در منطقه کرخ بغداد ماوای و پناهگاه امت شد که گاه بیگاه بسوی او شتافته و مشکلات و مسائل دشوار خود را در مجلسش مطرح کرده و از او راه حل مشکلات و کشف اسرار علوم و رازهای پیچیده احکام فقهیه را می خواستند. و چه شباهتی داشت محضر درسش با درس مؤسس مذهب امام صادق(ع) زیرا علمای شیعه و سنی برای فرا گرفتن علوم اهل بیت در مقابلش زانو می زدند و در سخنان متینش متون پیچیده علمی را جستجو می کردند در کتاب الکنی و الالقاب مرحوم شیخ عباس قمی شمارش شاگردان حضرت را بیش از ۳۰۰ مجتهد شیعی و بی شماری از علمای اهل تسنن ذکر کرده است.

آثار شیخ طوسی

یکی از برجسته ترین شخصیتها، شیخ طوسی رحمه الله علیه است. مهمترین و مفیدترین آثار باقیه او دو کتاب تهذیب و استبصار است که دو کتاب از کتب اربعه شیعه بشمار می آید.

شیعه را چهار کتاب است که مدارک اصلی فقه و حدیث می باشد که عبارتند از کافی و من لا یحضره الفقیه و تهذیب و استبصار و این بزرگوار دو کتاب اساسی را از خود به یادگار گذاشته است.

رواق شیخ طوسی از شاگردان شیخ مفید (ره)
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله